Tuesday, November 01, 2016

Setahun 25 hari


Ubaid da pandai naik basikal dia tanpa bantuan sesiapa...
πŸ˜™πŸ˜™πŸ˜™πŸ˜™πŸ˜™
Tanggal da bahagian depan basikal tu. Ubaid suke pomen2.. itulah hasilnye.. 😁

Saturday, July 02, 2016

Shoping2 πŸ‘£

Bismillah.. hai...


Hari ini Ubaid pergi shopping dengan abah & ummi.. Shopping nak raya katanya. Happy sangat saya harini.. dapat jumpe kawan2 abah.. dapat main patung ulat mainan (sementara je)... dapat kawan baru.. semua yg tengok saya semuanye senyum2.. kawan la tu kan walaupun tak kenal.. hihi. Ubaid pun peramah je dengan orang. Tak takut orang.. korang tak nak jadi kawan Ubaid ke? Syaratnye senang je.. orang kata 'Hulurkan salam, lebarkan senyuman'... 😊

Monday, June 06, 2016

8 months already

Ok... ubaid genap 8 bulan dah rini

Dia da pandai beremosi... tunjuk mimik muke suka, xsuka, marah, gembira dll... gambar kat atas tu ubaid tengah senyom lebor.. nampak dua batang gigi...

Makan pun da pandai memilih.. makanan tawar xmahu malah dikeluarkan balik.. makanan manis suke la dia sampai menangis lau lambat kasi.. ambuii.. nasi+ayam/ikan+sayu sawi makanan feberet die skrg.

Lagi... ubaid suka dengar alunan al-Quran/zikir/selawat berbanding bunyi2 alunan muzik... kat walker die tu ada bunyi2 muzik,lau hidupkan lagu tu die mula wat mimik muke then menangis koat2.. 

mudah-mudahan ubaid jadi anak abah&ummi yg soleh... aminnnn...

Thursday, May 26, 2016

Home nursery

Arini Ubaid x duduk dengan Pengasuh dah. Duk dengan abah & nenek ye kat rumah. Ragam banyak sgt pai xtahan pengasuh nak jaga die..huhu.. mintax2 behave Ubaid kat uma tuk sebulan..


Masih selesema dan batuk Ubaid arini..moga cepat sembuh ye syg..

Tuesday, May 17, 2016

Ubaid melingkup


Waduhh.. comotnyaa anak umi.. pujuk makan coklat. Nak mula biasakan aktiviti lain supaya tak mengempeng setiap kali balik keje..


Alhamdulillah, Kali pertamanya Ubaid tido meniarap tanpa menyusu badan.. selepas selesa mandi air shower.. OK.. kita tengok brape lama dia tahan tido gini.. td star tido jam 3.50pm..

#updated: 2jam ja.. bole laaaa.. 

Monday, May 16, 2016

Happy Teachers Day 2016

Sambutan Hari Guru di SK Peserai

Sukaneka, Johan piramid 15 saat

Kumpul getah terbanyak

Gugirl Arabian

Boboy Arabian..

Anugerah guru cemerlang


X sempat ambil gambar.. ihsan kengkawan je ni...